Referat 10 marts 2011

LOKALFORENINGSRÅDET                                                                             11. marts 2011

Kontaktudvalget

Beslutningsreferat fra Lokalforeningsrådets møde torsdag den 10. marts 2011 kl. 19.00 på Helsinge Fjernvarme A.m.b.a.

I mødet deltog repræsentanter fra

Valby Lokalråd

Tisvilde Lokalråd

Annisse Borgerforening

Annisse Lokalråd

Mårum-Kagerup Lokalråd

Ramløse Lokalråd

Vejby Lokalråd

Grundejerforeningen for Tisvilde og Omegn

  1. Godkendelse af referat af mødet 4. januar 2011

Referatet godkendt

  1. Seneste møde i Dialogforum for Lokalsamfund herunder om arbejdet med strategiplan

Kommunen har endnu ikke udsendt referat fra mødet. Kontaktudvalget gennemgik mødets forløb, og orienterede om at det fremover er Børge Sørensen, som skal deltage i møderne.

Det blev besluttet, at kontaktudvalgets formand tager kontakt til Børge Sørensen, og spørger om forløbet af det sidste møde giver anledning til, at han ønsker et møde med Kontaktudvalget inden det årlige dialogmøde den 4. maj 2011.

  1. Medlemmer og hjemmeside. Lokalforeningsråd, der repræsenterer 14 lokale foreninger.?

En gennemgang af de foreninger repræsenteret af rådet viser fortsat fjorten foreninger, som dog ikke er de samme som ved sidste tælling.

(Annisse Lokalråd, Annisse Borgerforening, Dronningmølle Borgerforening, Esrum Borgerforening, Grundejerforeningen for Tisvilde & Omegn, Laugø Bylaug, Mårum & Kagerup Lokalråd, Ramløse Lokalråd, Saltrup Bylaug, Tisvilde Lokalråd, Valby Bylaug, Vejby Lokalråd, Vejby Stations Venner og Villigerød Bylaug).

To foreninger– Søborg Bylaug og Blistrup Medborgerforening - er ikke repræsenteret i rådet.

Der er fortsat tvivl om, hvorvidt der findes en borgerforening i Græsted. Der er endvidere tvivl om Ramløse Borgerforening og Vejby Borger og Grundejerforening status som borger - eller grundejerforeninger. På mødet syntes der at være enighed om, at de to foreninger i lighed med Annisse Borger og Grundejerforeningen kan lade sig repræsentere i rådet.

Dragstrup Bylaug har i 2010 udtrykt ønske om at være en del af Lokalforeningsrådet, men har endnu ikke deltaget i rådets møder.

Endelig blev det besluttet, at kontaktudvalgets formand retter henvendelse til Flemming Dencker, Landliggersammenslutningen for at få afklaret, om han mener, at Landliggersammen­slutningen passer ind i Lokalforeningsrådet, og om de i givet fald ønsker repræsentation i rådet.

Herefter blev det debatteret, om vi skal have såvel en Googlegroup som en hjemmeside. Der var enighed om at forsætte med begge dele. For så vidt angår betaling for hjemmesiden, er der kommet tilsagn fra otte foreninger om at bidrage med betaling. Tisvilde Lokalråd vil forsøge at hjælpe med at finde en løsning, som er billigere en de kr. 800,- som vi p.t. regner med at skulle betale for hjemmesiden.

  1. Foreningsregisteret

Alle borgerforeninger, lokalråd og bylaug, må meget gerne registrere sig i foreningsregisteret. Herved sikres det, at Gribskov Kommune kan komme i kontakt med foreningerne. Det er foreningerne selv, der står for at registrere foreningen i registeret.

Foreningerne skal huske at opdatere kontaktoplysningerne i foreningsoversigten. Foreningsoversigten findes på Interbook .

Link:  http://www.booking.gribskov.dk/

Password: Alle godkendte foreninger, organisationer og institutioner i kommunen kan booke lokaler og idrætsanlæg. Til dette skal der bruges brugernavn og kodeord som rekvireres hos Kultur og Fritid

  1. Dialoggruppe for kollektiv transport.

Lokalforeningsrådets repræsentant i Dialoggruppe for kollektiv trafik er Kjeld Ekeroth fra Saltrup Bylaug. På kommunens hjemmeside er der ingen referater fradette forum siden et møde i juni 2008.  

Valby Bylaug orienterede om, at på baggrund af de mange protester over busdriften i Valby, gik kommunen aktiv ind i arbejdet med at finde en løsning på problemerne med busdriften.

Det fremgår af dagsorden for Teknisk Udvalgs møde onsdag den 9. marts 2011, at der vil ske drøftelser i Dialoggruppen for kollektiv trafik første gang den 15. marts 2011 og helst en gang yderligere inden 13. april 2011.

Det blev besluttet, at Kontaktudvalget ved Leif Jakobsen retter henvendelse til kommunen og efterlyser referater fra Dialoggruppens møder, samt søger afklaret om kommunen fører forhandlinger i en anden trafikgrupper.

Det blev endvidere besluttet, at der senest søndag kan indgives input med beskrivelse af konkrete trafikproblemer i lokalsamfundene. Beskriv eventuelt alternativ ruter, så vil Leif forsøge at tegne dem ind på kort. Alle input skal være Leif i hænde senest søndag, således at de kan komme med på mødet i Dialoggruppen den tirsdag den 15. marts 2011.

  1. Bestillingen af busdrift 2012 skal ske i maj 2011.

Punktet anset for udtømt med beslutningerne under dagsordenspunkt 5

  1. Lokalforeningsrådets fokuspunkter.

Kontaktudvalget har foreslået følgende fokuspunkte/arbejdsområder for 2011:

Klima & miljø, opdatering af fokuspunkter, rekreative stier, borgerinddragelse (herunder spørgsmål om kontaktpersoner i kommunen), lokalplaner for sommerhusområder, offentlig transport og vejanlæg.

 

Det henstilles at de lokale foreninger opdaterer deres fokuspunkter på kommunens hjemmeside – Listen opdateres løbende ved at sende nye fokuspunkter kan sendes til lokaldemokrati@gribskov.dk

Link til fokuspunkter:

http://www.gribskov.dk/gribskov/web.nsf/Vindue?ReadForm&db=C1257258002FD751&iD=5E760F6C0DF5C4C0C12572AB002533D1

  1. Vandtema forum – høringssvar fra Lokalforeningsrådet

Lokalforeningsrådet har deltaget i Vandtema forum, hvor kommunen arbejder med høringssvar til statens høring om Vand- og Naturplaner.

Kontaktudvalgets formand gennemgik Lokalrådsforeningens udkast til høringssvar (vedhæftet som fil). Først gennemgik hun svaret på vandplanerne. Derefter gennemgik hun høringssvar til naturplanerne.

For så vidt angår naturplanerne, så er de uddelt til nedenstående lokale foreningen, som opfordres til at komme med input til høringssvaret. Input skal være formanden for Kontaktudvalget i hænde senest den 4. april

  Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Rusland. Natura 2000-område nr. 132 – uddelt til Dronningmølle Borgerforening

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Gribskov, Esrum Sø og Snævret Skov. Natura 2000-

område nr. 133 – uddelt til Esrum Borgerforening

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose. Natura 2000-område nr. 134 – uddelt til Annisse Lokalråd

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Tisvilde Hegn og Melby Overdrev. Natura 2000-

område nr. 135 – uddelt til Grundejerforeningen Tisvilde og Omegn

• Forslag Natura 2000-område nr. 129 ”Gilbjerg Hoved” blev ikke uddelt

  1. Vedr. høringssvar VisitNordsjælland

Formanden orienterede om, at rådets høringssvar er blevet modtaget meget positivt. Således omtales det på forsiden af denne uges Ugepost.

  1. Eventuelt

Det blev drøftet, at det er vigtigt at byde ind med emner og holdninger til det store Dialogmøde den 4. maj. Derfor afsat tentativ mødedato til møde i Lokalforeningsrådet den 26. april 2011.

Det blev drøftet, at lokalsamfundene har et demografisk problem, som vanskeliggør opretholdelse af forskellige institutioner i lokalsamfundene. Cristina Krönlein, Tisvilde Lokalråd, forsøger via Anders Frost at få punktet ’Demografi’ med som tema i kommunens planstrategi.

Der blev orienteret om Den frivillige Strandrensnings-Patrulje, ved Ulrik Mondorf. De østlige dele af kommunen opfordres til også at deltage med økonomiske bidrag til dette frivillige arbejde. Der kom endvidere opfordring til, at man deltager i Danmarks Naturfredningsforenigns affaldsindsamling den 3. april 2011.

På vegne af Kontaktudvalget

Jette Haugaard (referent)

Referat fra 4-1-2011

Referat af møde i Lokalforeningsrådet tirsdag den 4. januar 2011

Deltagere:     Erik Malling og Leif Jakobsen, Vejby Lokalråd

                      Niels-Johan Brisdal Hansen, Laugø Bystævne

                      Margrethe Jacobsen, Mårum-Kagerup Lokalråd

                      Åse Bomholdt og Villy Nielsen, Ramløse Lokalråd

                      Erik Ohlsen, Tisvilde Lokalråd

                      Peter Borris, Tisvilde Grundejerforening

                      Karen Søfeldt, Dronningmølle Borgerforening

                      Birthe Baun Andersen og Jette Haugaard (referent), Annisse Lokalråd

Villy Nielsen, Ramløse Lokalråd blev valgt til mødeleder

Ad dagsordenspunkt 1.) Godkendelse af referat af mødet 8. november 2010

Godkendt med den bemærkning at der fortsat arbejdes med ’oplæg til arbejde med klima og miljø’, og at dette oplæg vil blive præsenteret ved en senere lejlighed.

Ad dagsordenspunkt 2.) Hvilke emner skal Lokalforeningsrådet beskæftige sig med i 2011

Klima & miljø, opdatering af fokuspunkter, rekreative stier, borgerinddragelse (herunder spørgsmål om kontaktpersoner i kommunen), lokalplaner for sommerhusområder, offentlig transport og vejanlæg.

Ad dagsordenspunkt 3.) Mødet med kommunen i dialogforum for lokalsamfund den 23. februar

  • Opfølgning på de fire punkter fra sidste møde
  • spørgsmålet om tilskud til arbejdet med lokaldemokrati
  • spørgsmål om der findes en køreplan for arbejdet med Planstrategi
  • anmode kommunen om at informere yderligere om Flex-bus ordningen

Ad dagsordenspunkt 4.) Indlæg fra Valby og Vejby (Ørby) lokalråd om busdrift .

Generel snak om besynderlige køreplaner, herunder om manglende bus dækning om søndagen. Der efterlyses deltagere til en arbejdsgruppe om ’områdets offentlige transport’, som Lokalrådet ønsker at nedsætte.

Ad dagsordenspunkt 5.) Økonomi – kommunen har sløjfet tilskud til vore foreninger, hvilket betydning vil det få.

Tilkendegivelse overfor kommunen af det principielt uheldige i, at kommunen ’med den ene hånd ønsker lokaldemokrati, og med den anden afskaffer det økonomiske grundlag for arbejdet med lokaldemokrati.’

Det er muligt at søge Kulturrådet om tilskud til særlige arrangementer.

Ad dagsordenspunkt 6.) Vandtema forum – høringssvar fra Lokalforeningsrådet

Formanden for Kontaktudvalget følger møderne i Vandtema forum, og indstillede at Lokalrådet afgiver særskilt høringssvar.

På næste møde i Lokalrådet vil formanden fremlægge udkast til høringssvar.

Ad dagsordenspunkt 7.) Strategiplan

På mødet den 23. februar 2011 søges det oplyst, om Kommunen har en køre- eller tidsplan for arbejdet med strategiplanen.

Ad dagsordenspunkt 8.) Eventuelt

Under dette punkt blev opmærksomheden henledt på, at vi har ret til at benytte skolernes lokaler, herunder også deres IT-udstyr.(adgang til internet)

Det blev nævnt, at Esbønderup Borgerforening er lukket, hvilket er en oplysning, som vi har modtaget med beklagelse.

Formanden for Kontaktudvalget nævnte, at der findes en borgerforening i Dragstrup, og at formanden herfor er interesseret i at deltage i Lokalforeningsrådets møder.

Hilsen

Kontaktudvalget

 

Referat 8-11-2010

LOKALFORENINGSRÅDET

Kontaktudvalget

21. november 2010

Beslutningsreferat af møde i Lokalforeningsrådet mandag den 8. november 2010 kl. 19.00 på Helsinge Fjernvarmeværk

Til stede var: Mårum Kagerup Lokalråd, Grundejerforeningen for Tisvilde og Omegn, Vejby Lokalråd, Ramløse Lokalråd, Annisse Lokalråd

  1. Orientering om møde i Dialogforum for Lokalsamfund 4. november og orientering om det årlige Dialogmøde med Kommunen.

http://www.gribskov.dk/Gribskov/web.nsf/Vindue?ReadForm&db=C125710A002E966B&iD=07595B820448B7C7C125772600432182

Steffen og Leif orienterede om mødet med kommunen og om det generelle indtryk af, at kommunen virkede uforberedt.

For så vidt angår borgerinddragelse, så efterlyste kommunen yngre menneskers deltagelse i lokaldemokratiet. Det blev aftalt, at kommunen skal komme med et oplæg til, hvordan borgerne kan inddrages.

På mødet blev der igen talt om de forskellige stier, Lokalforeningsrådet kom med et indlæg om rekreative stier. Kommunen fremlage et kort.

Brug af det offentlige rum var også oppe at vende, uden at debatten blev tilføjet noget nyt.

Det blev aftalt, at der skal findes en kontaktperson i kommune som er tovholder på emnet. Leif Jakobsen er kontaktperson fra Lokalrådsforeningen

Arbejdet med den kommende planstrategi starter efter jul. Lokalforeningsrådet holder øje med referater fra planudvalget.

  1. Det fremtidige arbejde i Lokalforeningsrådet – konkrete forslag fra de enkelte borgerforeninger.

Hvilke konkrete forslag skal Lokalforeningsrådet arbejde med.

-           Spørgsmål om busdrift blev vendt, det sættes på dagsorden til næste møde.

Der blev endnu engang opfordret til, at de forskellige lokalråd meddeler kommunen, hvilke fokuspunkter, der arbejdes med.

http://www.gribskov.dk/gribskov/web.nsf/Vindue?ReadForm&db=C1257258002FD751&iD=5E760F6C0DF5C4C0C12572AB002533D1

  1. Møde i Temaforum for vand og natur.

Jette Haugaard gennemgik referatet fra kommunens hjemmeside. Det blev besluttet, at vi ud fra vore egne ’interessegrupper’ sammenstykker, hvad der er vores vision. Vi vil derfor arbejde for en fælles besvarelse

Interessegrupperne er:

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Rusland. Natura 2000-område nr. 132 – uddelt til Dronningmølle Borgerforening

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Gribskov, Esrum Sø og Snævret Skov. Natura 2000- område nr. 133 – uddelt til Esrum Borgerforening

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose. Natura 2000- område nr. 134 – uddelt til Annisse Lokalråd

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Tisvilde Hegn og Melby Overdrev. Natura 2000-

område nr. 135 – uddelt til Grundejerforeningen Tisvilde og Omegn

  1. Konkrete forslag til emner vi kan arbejde med

Der blev fortalt om Annisse Lokalråds arbejde med klima- og miljøspørgsmål, og der var enighed om, at dette emne interesserer mange. Til næste møde udarbejder Leif Jakobsen og Steffen Ulf Hansen et oplæg til et INFO-møde for borgere om Klima & miljø.


http://www.gribskov.dk/gribskov/web.nsf/0/823872613FDF749EC125756800334D26?OpenDocument

Næste møde blev aftalt til tirsdag den 4. januar kl. 19.00

På vegne af kontaktudvalget

Jette Haugaard

Referat 5 oktober

LOKALFORENINGSRÅDET

Kontaktudvalget

5. oktober 2010

Beslutningsreferat fra Lokalforeningsrådets møde mandag den 4. oktober 2010 kl. 19.00 på Helsinge Fjernvarme A.m.b.a.

Der deltog repræsentanter fra:

Valby Bylaug

Vejby Kulturhus

Grundejerforeningen Tisvilde og Omegn

Annisse Lokalråd

Esrum Borgerforening

Dronningmølle Borgerforening

Vejby Lokalråd

Saltrup Bylaug

Mårum-Kagerup Lokalråd

Steffen Ulf Hansen fra Mårum-Kagerup Lokalråd blev valgt til ordstyrer.

  1. ad dagsordens punkt 1 - Godkendelse af beslutningsreferat fra møde i Lokalforeningsrådet 19. maj 2010.

Steffen Ulf Hansen gennemgik referatet, som derefter blev godkendt med bemærkning om, at vi har et udstående f.s.v.a. spørgsmålet om indkaldelse af kommunen til orientering om Gribskov som klimakommune.

  1. ad dagsordens punkt 2 – Godkendelse dagsorden

Dagorden godkendt med bemærkning om, at dagsordenspunkt 4 om ’ældreboliger’ udgår, da Ramløse har meldt afbud til mødet.

  1. referat af mødet den 2. september 2010 i Temaforum for vand og natur

Lokalforeningsrådet ikke var repræsenteret på mødet den 2. september. Efter referatet at dømme var mødet kun blevet brugt til indledende drøftelser, fordi vandplanerne endnu ikke var sendt i høring.

Jette Haugaard oplyste, at Miljøministeriet, efter et længere politisk opgør i Venstre om planerne, netop i dag har sendt planerne i høring. Høringsperioden er et halvt år.

Herefter gennemgik Jette Haugaard materialet om vand- og naturplanerne herunder Gribskov Kommunes høringssvar til den tekniske forhøring.

Der var enighed om at uddele de relevante naturplaner til de fremmødte foreninger, og bede dem om at læse planerne igennem og melde tilbage til Jette Haugaard inden mødet den 12. oktober kl. 17.00 i Temaforum for vand og natur.

Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Rusland. Natura 2000-område nr. 132 – uddelt til Dronningmølle Borgerforening

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Gribskov, Esrum Sø og Snævret Skov. Natura 2000-

område nr. 133 – uddelt til Esrum Borgerforening

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Arresø, Ellemose og Lille Lyngby Mose. Natura 2000-

område nr. 134 – uddelt til Annisse Lokalråd

• Forslag til Natura 2000-plan 2009-2010. Tisvilde Hegn og Melby Overdrev. Natura 2000-

område nr. 135 – uddelt til Grundejerforeningen Tisvilde og Omegn

  1. udgået
  1. Orientering om kontaktudvalgets møde med Kommunen i Dialogforum 4. november 2010

Leif Jakobsen orienterede om sidste møde med kommunen den 24. marts 2010 og gennemgik referatet fra kommunen hjemmeside.

http://www.gribskov.dk/gribskov/web.nsf/35e5df75d22084e0c1256e3700524c65/5315d6645d151efac12575ae00422fae?OpenDocument

Han opfordrede de enkelte lokalråd og borgerforeninger til at være opmærksomme på kommunens udmeldinger på dens hjemmeside, og benytte sig af de muligheder som findes i dette regi. Eksempelvis har kommunen bedt om indberetning vedrørende de enkelte lokalråds fokuspunkter i 2010. Det er kun Vejby og Ramløse, som har meldt tilbage.

Listen opdateres løbende ved at sende nye fokuspunkter kan sendes til lokaldemokrati@gribskov.dk

Leif Jakobsen demonstrerede Lokalforeningsrådets hjemmeside: www.lokalforeningsraadet.dk

Lokalforeningsrådet har forslag til nedenstående dagsordenspunkter til mødet den 4. november:

·          Borgerinddragelse og strategi for lokaldemokrati - opfølgning fra mødet den 1. juni

·          Status for stiplan (rekreative stier) – opfølgning fra mødet 24. marts 2010

·          Smidige procedurer for brug af det offentlige rum – opfølgning fra mødet 24. marts 2010

·          Plan for kommunens orientering om målene for borgere ved at Gribskov er en klimakommune

KLIMAKOMMUNE

Gribskov Kommune som klimakommune
Tirsdag den 15. december 2009 underskrev Gribskov Kommune en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening.
Igennem klimakommuneaftalen har Girbskov Kommune forpligtiget sig til følgende målsætning for reducering af kommunens CO2 udledning fra 2010 - 2014:

  • 4 % om året for kommunen som virksomhed
  • 2 % om året for kommunen som geografisk enhed


Du kan se Gribskov Kommunes klimaaftale her.

  1. Forslag fra lokalrådene til dagsorden til mødet med kommunen den 4. november 2010 i Dialogforum. (vedhæftet forslag til dagsordenspunkter fra Grundejerforeningen for Tisvilde og Omegn.

Der blev truffet beslutning om, at forslagene fra Grundejerforeningen for Tisvilde om Omegn ikke skal indgå som dagsordenspunkter til mødet med kommunen.

  1. Hjemmeside

Dette punkt blev anset for behandlet under dagsordenspunkt 5

  1. Eventuelt

Mårum-Kagerup Lokalråd orienterede om trafikproblemer på Tinghusvej

Saltrup Bylaug orienterede om forskellige problemer med lokalplanen.

Næste møde: mandag den 8. november kl. 19.00 på Helsinge Fjernvarmeværk

Jette Haugaard, referent

Referat fra 20-5-2010

LOKALFORENINGSRÅDET

Kontaktudvalget

20. maj 2010

Beslutningsreferat fra Lokalforeningsrådets møde onsdag den 19. maj 2010 kl. 19.00 på Helsinge Fjernvarme A.m.b.a.

Der deltog repræsentanter fra:

Esrum Borgerforening

Laugø Bylaug

Saltrup Bylaug

Mårum-Kagerup Lokalråd

Vejby Lokalråd

Ramløse Lokalråd

Villingerød Borgerforening

Tisvilde Lokalråd

Grundejerforeningen Tisvilde og Omegn

Dronningmølle Borgerforening

Villy Nielsen fra Ramløse Lokalråd blev valgt til ordstyrer og indledte mødet med at få godkendt dagsordenen dateret den 17. april og udsendt sammen med referatet fra mødet den 12. april 2010.

  1. ad dagsordens punkt 1 - Godkendelse af vedlagte beslutningsreferat fra møde i Lokalforeningsrådet 12. april 2010.

Referatet godkendt

  1. ad dagsordens punkt 2 - Orientering om energiforsyning, herunder om, hvad det vil sige ’at være CO 2 neutral’. Hvorfor er et kraftvarmeværk nødvendigt, hvis vi vil have vindmøller. Hvorfor er en varmepumpe godt i nogle områder, og ikke i andre
  1. Kort orientering om Gribskov som Klima Kommune

Det blev besluttet at slå dagsordenspunkterne 2 og 3 sammen, og Leif Jakobsen orienterede om begge punkter.

Det blev besluttet, at tage de to emner med på næste møde i Lokalforeningsrådet, og bede kommunen om at deltage i mødet med en repræsentant, som kan besvare spørgsmål vedrørende kommunens energibesparingsmålsætning.

Herefter vil Lokalforeningsrådet beslutte, hvordan vi vil gå videre med dette arbejde.

  1. Orientering fra arbejdsgruppen ’Borgerinddragelse’ om konkrete forslag til rettelse i håndbog om borgerinddragelse og lokaldemokrati.

Steffen Ulf Hansen orienterede om arbejdet i arbejdsgruppen, og der var en længere debat om dette dagsordenspunkt.

Det blev besluttet, at Steffen Ulf Hansen udarbejder et skriftligt oplæg til Dialogmødet, den 1. juni, som kommunen får tilsendt. Jette Haugaard forsøger, at få kommunen til at lægge dette punkt til sidst i Dialogmødet, således at Steffen Ulf Hansen kan nå frem til mødet og selv præsentere punktet.

  1.  Det årlige dialogmøde 1. juni 2010

Lokalforeningsrådet besluttede at meddele kommunen, at punktet om ’Åer og vandløb’, som rådet har ønsket sat på dagsordenen frafaldes, fordi der andre punkter som er blevet vigtigere for rådet.

Kommunen har bedt Lokalforeningsrådet om at gruppere dagsordenspunkter til Dialogmødet den 1. juni i ’dialogpunkter’ og ’orienteringspunkter’

Dialogpunkter

  1. Borgerinddragelse – strategi for lokaldemokrati - (punktet ønskes sat på som sidste punkt på dagsordenen).
  1. Hvordan ser Byrådet på ældres muligheder for at forblive i deres lokalsamfund

Kommunens planlægning bør understøtte, at mennesker kan blive i deres nærmiljø, også når der sker ændringer i deres livssituation (børn flytter hjemmefra, mennesker bliver enlige, mennesker bliver ældre, familier får børn). Vi tror, at muligheden for at kunne blive i det kendte nærmiljø giver tryghed - samtidig med at det bidrager til mere varige fællesskaber, hvor folk kender hinanden og hjælper hinanden - til gavn for alle (og til besparelse for kommunen). Gode billige boliger til de, som gerne vil forblive i et område, vil formentlig kunne mindske omfanget af dispensationer til helårsbeboelse af sommerhuse i områder omkring småbyerne - givet med baggrund i mangel på egnede helårsboliger.

Vi opfatter det som helt centralt, at fokus bør være på at udvikle by- og boligområder til mangfoldighed og rummelighed i modsætning til ensartede boligområder/bydele til folk med ens behov og vilkår ("ghettodannelse").

Endvidere refereres til de aktuelle planer for 25 ældreboliger i Helsinge.

Orienteringspunkter

  1. Rekreative stier – kommunen orientere om, hvor langt arbejdet med kortlægning er nået
  1. ’Aktivt eller passivt tilsyn’ – hvad er kommunens politik med hensyn til at føre tilsyn, eksempelvis med overholdelse af bopælspligt og indholdet af lokalplaner
  1. Hvordan ser Byrådet på fremtiden for skolerne i lokalsamfundene?

De aktuelle planer for ny skole i Helsinge, omstruktureringer på skoleområdet, herunder specialklasser og –tilbud, besparelsesplaner, etc., har skabt usikkerhed om fremtiden for skoler i lokalsamfundene.

Uddrag fra Kommuneplanen:
Kommunen er præget af mange levende lokalsamfund, der hver især danner rammen om et rigt og aktivt foreningsliv, mange butikker og virksomheder med et lokalt afsæt. Lokalsamfundene er også udgangspunktet for en række af kommunens tilbud inden for børnepasning, skole, ældrepleje og kulturtilbud. Alle lokalsamfund kan ikke rumme alle tilbud, men Byrådet lægger stor vægt på at bevare og videreudvikle lokale miljøer med udgangspunkt i hver deres lokale karakteristika.

  1. Orientering om udkast til skrivelse til Gribskov kommune om økonomiske aspekter af ejendommes status som bevaringsværdig.

Jette Haugaard fremlagde udkast til skrivelse til kommunen med en forespørgsel om, hvilken økonomisk hjælp, der i givet fald kan ydes til ejerne af bevaringsværdige ejendomme.

./.

Lokalforeningsrådet godkendte indholdet. Skrivelsen er den 20. maj 2010 afsendt til kommunen, kopi vedhæftet.

  1. Orientering om hjemmeside – og om Googlegroups

Leif Jakobsen orienterede om hjemmesiden og om Googlegroups. Han oplyste at på grund af regler i persondataloven, skal alle give deres samtykke til at få navn og adresse til at ligge på hjemmesiden.

Leif supplerer med lidt orientering her (………

  1. Valg til Kontaktudvalget

Der blev afholdt kampvalg. Valgt med 15 stemmer blev Jette Haugaard, Leif Jakobsen, Pernille Lütken, Steffen Ulf Hansen. Valgt med 10 stemmer blev Karen Søfeldt.

Jette Haugaard benyttede lejligheden til at takke Lisbeth Bjerager og Leif Andersen for deres arbejde i kontaktudvalget.

Kontaktudvalget har etableret sig med Jette Haugaard som formand.

20. maj 2010

Jette Haugaard, referent

Referat fra 12 april

LOKALFORENINGSRÅDET

Kontaktudvalget

Beslutningsreferat fra Lokalforeningsrådets møde mandag den 12.april 2010 kl. 19.00 i Kulturhuset i Helsinge

Der deltog repræsentanter fra:

Esrum Borgerforening

Mårum-Kagerup Lokalråd

Laugø Bylaug

Vejby Lokalråd

Annisse Lokalråd

Ramløse Lokalråd

Villingerød Borgerforening

Tisvilde Lokalråd

Grundejerforeningen Tisvilde og Omegn

Dronningmølle Borgerforening

Valby Bylaug

Villy Nielsen fra Ramløse Lokalråd blev valgt til ordstyrer

På baggrund af den udsendte dagsorden fra 30. marts 2010 blev der drøftet forskellige emner og truffet beslutning om nedenstående:

  1. ad dagsordens punkt 1 - Godkendelse af vedlagte beslutningsreferat fra møde i Lokalforeningsrådet 11. januar 2010.

Referatet godkendt med to modsatrettede bemærkninger, dels et ønske om mere uddybende referater, dels tilfredshed med beslutningsreferater.

Der blev truffet beslutning om, at de fremtidige referater bliver kortfattede og med de vigtigste konklusioner.

  1. ad dagsordens punkt 2 - Orientering om møde i Dialogforum for Lokalsamfund 24. marts 2010 og orientering om det årlige Dialogmøde med Kommunen.

Der blev orienterede om mødet 24. marts 2010 i Dialogforum for Lokalsamfund. Referat af mødet kan ses på www.gribskov.dk

Der blev specielt orienteret om punkterne ’borgerinddragelse’, ’rekreative stier’, ’åer og vandløb’ samt ’turisme’.

Endvidere blev der orienteret om punktet ’gadejord’, som af kommunen var sat på mødets dagsorden, idet kommunen har specifikke udfordringer i behandlingen af sager om gadejord. Temaet er aktuelt og juridisk kompliceret. I forhold til ejerskab og vedligeholdelse er det interessant, hvem der har interesse i at indgå samarbejde om vedligeholdelse eller eventuel søge om adkomst til arealerne. Hvis man har konkrete spørgsmål, kan de enkelte foreninger sende spørgsmål til Plan & Byg på mærket ”Gadejord”.

  1. ad dagsordenspunkt 3 - Leif Jakobsen orienterer om Lokalforeningsrådets hjemmeside www.lokalforeningsraadet

Leif Jakobsen orienterede om dette emne, og spurgte om der var nogle, som ikke ønskede deres navne lagt ud på hjemmesiden. Der var to som meddelte, at de ikke ønskede deres navne på hjemmesiden.

  1. ad dagsordenspunkt 4 – Det fremtidige arbejde i Lokalforeningsrådet – er der konkrete forslag fra de enkelte borgerforeninger?

ad dagsordenspunkt 5 - Det fremtidige arbejde, konkrete forslag fra kontaktudvalget:

  1. Arbejdsgruppe som skal kigge på muligheden for at tiltrække videnserhverv til lokalsamfund
  2. Samarbejde med Grøn Dialogforum og Friluftsrådet om at udbrede kendskabet til den nye stiplan
  3. Arbejdsgruppe som kigger på konsekvenser af at landsbybevarende lokalplaner
  4. Arbejdsgruppe som i samarbejde med borgere fra Rågeleje skal komme med input til, hvordan Rågeleje skal udbygges. Kontakt til Rågeleje

De to dagsordenspunkter 4 og 5 blev slået sammen, og punkterne 5 a og b udgik. Der blev truffet beslutning om at nedsætte nedenstående fire arbejdsgrupper med de nævnte deltagere

Borgerinddragelse: Steffen U. Hansen (tovholder), Leif Andersen, Kjeld Ekeroth, Villy Nielsen

Turisme; Erik Ohlsen (tovholder), Jette Haugaard og Lisbeth Bjergager

Netværksdannelse: Leif Jakobsen (tovholder), Pernille Saaby Lütken, Steffen U. Hansen

Plan for rekreative stier: Leif Jakobsen (tovholder), Dorthe Lorentzen, Birthe Forsell og Margrete Jakobsen

Jette Haugaard orienterede under pkt. 5 c om de økonomiske konsekvenser for ejerne af bevaringsværdige bygninger, herunder om de overvejelser som i 2000 førte til en ansøgning til Helsinge Kommune om at afsætte midler til hjælp for ejere af bevaringsværdige huse.

Jette Haugaard orienterede endvidere om en konkret sag, hvor forsikringspræmien for en bevaringsværdig ejendom er steget med en tredjedel.

Det blev besluttet, at Lokalforeningsrådet skal skrive til kommunen om dette punkt og fremhæve, at de bevaringsværdige huse er et gode for turismen. Lokalforeningsrådet kan bede kommunen om at oplyse om, hvilken økonomisk hjælp, der kan ydes til ejerne af bevaringsværdige ejendomme.

Under pkt. 5 d blev der orienteret om Lokalforeningsrådets kontakt til Rågeleje og om centerplaner for byen.

  1. ad dagsordenens punkt 6 - Forårsudflugt til Dronningmølle, Villingerød og Esrum.

Det blev besluttet at udflugten finder sted den 22. august 2010, og forestås af Karen Søfeldt – Dronningmølle Borgerforening, Pernille Saabye Lütken – Villingerød Bylaug og Lisbeth Bjergager – Esrum Borgerforening.

  1. Valg til Kontaktudvalg sættes på dagsordenen til næste møde, ligesom klima og energi sættes på dagsordenen. Mødet afholdes på 19. maj 2010 kl.19.00 på Helsinge Fjernvarmeværk.
  1. Kjeld Ekeroth, Saltrup Bylaug orienterede om udflytning af en gård fra Saltrup bymidte til det åbne land.

17. april 2010

Jette Haugaard, referent

Næste møde.



12-04 -2010 kl.1900-2200


Kulturhuset Balkon Skolegade 43

Referat fra møde 11-1-2010

LOKALFORENINGSRÅDET

Kontaktudvalget

Beslutningsreferat fra Lokalforeningsrådets møde mandag den 11. januar 2010 kl. 19.30 i Kulturhuset i Helsinge

Til stede var:

Karen Søfeldt, Dronningmølle Borgerforening karen-sofeldt@mail.dk   23368782

Leif Jakobsen, Vejby Lokalråd, Leif.Jakobsen@mail.dk 48706127

Gary Petersson, Valby Bylaug, aggebovej11@post.tele.dk 48798680

Pernille Saabye Lütken, Villingerød Bylaug, saabye@edcadsl.dk 48398008

Kjeld Ekeroth, Saltrup Bylaug, ekeroth@mail.dk   40264577

Birthe Baun Andersen, Annisse Lokalråd, birthebaun@ ??? .dk 48712601

Erik Ohlsen, Tisvilde Lokalråd, erikohlsen@mail.tele.dk 44989834

Bo Barfod, Grf. Tisvilde og Omegn, 5030 6022

Margrete Jacosen, Mårum Kagerup Lokalråd, 4879 6988

Steffen Ulf Hansen, Marum-Kagerup Lokalråd, suh@dadlnet.dk

Leif Andersen, Grf- Tisvilde og Omegn, leif.and@gmail.com

Jette Haugaard, Annisse Lokalråd, haugaard@garbolund.dk 48285012

På baggrund af den udsendte dagsorden fra 3. januar 2010 blev der drøftet forskellige emner og truffet beslutning om nedenstående:

Borgerinddragelse ved høring

Det blev besluttet, at Lokalrådsforeningen beder kommunen om at sætte punktet ’Borgerinddragelse’ på dagsordenen på det Det årlige Dialogmøde (det store hvor alle deltager).

Steffen Ulf Hansen er kommet med et kort oplæg, som ses i nedenstående parentes.

(For at forbedre lokaldemokratiet i Gribskov Kommune foreslås, at alle planer om nyanlæggelse eller ændringer af fabrikker, butikker, store svineanlæg eller andet, som kan påvirke miljøet eller som kræver dispensation fra en gældende lokalplan, forelægges Lokalforeningsrådet til vurdering før de realitetsbehandles i kommunen.

Lokalforeningsrådet skal høre det pågældende Lokalråd om deres mening, før der gives svar.

Herved undgås det forløb, hvor forvaltningen er så langt i sagsbehandlingen, at det er næsten umuligt for borgerne at få indflydelse på beslutningsprocessen.  Der tænkes ikke på mindre dispensationer for eksempelvis opførelse af carporte eller mindre tilbygninger til private huse.

Lokaldemokratiet får derved endelig et indhold, som sikrer et virkeligt demokrati, og som – hvis det indføres – vil være et foregangseksempel for andre progressive kommuner.)

Stier

Lokalforeningsrådet ønsker, at kommunen udleverer et kort over samtlige stier i området, således at det er muligt at orientere sig om, hvilke stier, der findes.

Åer og vandløb

Lokalforeningsrådet anmoder kommunen om på det kommende Dialogmøde, at orientere om, efter hvilke normer og eventuelle styringsprocesser eller tilsyn grødeskæring af vandløb finder sted.

Planer for turisme

Lokalforeningsrådet anmoder kommunen om på det kommende Dialogmøde kort at fortælle om, hvilke planerne der findes for den fremtidige turisme i Nordsjælland.

Kontaktudvalg

Lisbeth Bjerager har ønsket at udtræde af kontaktudvalget.

Leif Jacobsen og Pernille Saabye Lütken tog imod opfordring til at deltage i kontaktudvalget, Kontaktudvalget består herefter af Jette Haugaard, Leif Andersen, Leif Jacobsen og Pernille Saabye Lütken.

Seneste kommentarer

02.05 | 16:51

DXX9JA4DV2W https://page.link

05.03 | 19:23

Det var længe siden jeg havde arbejdet med 123 hjemmeside, så jeg skulle lige se di nye muligheder.

05.03 | 16:19

Dejligt med et nyt opdateret layout.

27.02 | 20:06

De link der ikke fungere skyldes at de har ændret hjemmeside som jeg ikke kender.

Del siden